LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ucrainene au continuat să avanseze. Putin mută trupe la Moscova de teama unei lovituri de stat

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ucrainene au continuat să avanseze. Putin mută trupe la Moscova de teama unei lovituri de stat

Forțele ucrainiene avansează atât în est, cât și în sud. La Moscova, o unitate de elită a forțelor armate ruse a fost desfășurată pentru a consolida securitatea din capitala Rusiei, deoarece președintele Vladimir Putin se teme că va fi înlăturat printr-o lovitură de stat.

UPDATE 05.52 Forțele ucrainene au continuat să avanseze la est de râul Oskol, în direcția Regiunii Lugansk și au intrat în Stel'mahivka (la aproximativ 18 km vest de Svatove). Forțele ruse au lansat atacuri fără succes asupra Burdaka, la granița dintre Oblastul Harkov și Rusia, și Terny la nord-est de Lyman.

Sursa: ISW

Sursa: ISW

UPDATE 04.22. În regiunea Dnipropetrovsk, din cauza loviturilor cu rachete, peste 100 de mineri sunt în continuare blocați în subteran

Ca urmare a bombardamentelor masive de luni dimineața, patru mine din regiunea Dnipropetrovsk au fost scoase de sub tensiune, salvarea a 118 mineri fiind în desfășurare, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Denys Monastyrskyi, în cadrul teletonului de informare.

"În regiunea Dnipropetrovsk au fost scoase de sub tensiune 4 mine, unde se aflau 854 de mineri la momentul scoaterii de sub tensiune. Acum mai sunt 118 oameni, iar ascensiunile planificate la suprafață continuă", a spus Monastyrskyi.

image png

În dimineața zile de 10 octombrie, ocupanții ruși au lansat peste 84 de lovituri aeriene și rachete pe teritoriul Ucrainei. În special, au fost înregistrate atacuri cu rachete în regiunile Vinița, Lviv, Kirovograd, Mykolaiv, Poltava, Ternopil, Jitomir și Kiev. Potrivit Serviciului de Stat de Urgență, 14 persoane au murit și 97 au fost rănite în urma atacului.

UPDATE 03.16 Putin mută trupe la Moscova din cauza temerilor unei posibile lovituri de stat - The Sun

O unitate de elită a forțelor armate ale Rusiei a fost desfășurată pentru a consolida securitatea la Moscova, deoarece președintele Vladimir Putin se teme că va fi înlăturat printr-o lovitură de stat, a scris tabloidul britanic The Sun, citând surse din serviciile secrete ucrainene.

Reprezentanții serviciilor secrete de la Kiev au informat că unitatea de elită ODON a lui Putin a Gărzii Naționale Ruse a început raiduri și arestări ale altor militari”, se arată în articol.

Serviciile speciale de la Kiev afirmau că „toate unitățile militare din perimetrul Moscovei sunt în alertă maximă”.

Trupele ODON - numite oficial o divizie operațională separată - sunt o unitate de securitate internă a Gărzii Ruse. Grupul special de răspuns rapid are aproximativ 18.000 de oameni și este condus de generalul-maior Mykola Kuznetsov.

Serviciile de informații de la Kiev au spus că forțele ODON au fost desfășurate la Moscova și „au avut loc numeroase arestări, detenții și blocaje ale traficului”.

UPDATE 02.27 Surse ruse au raportat că forțele ruse au încercat să atace în direcția Ternovi Pody (aproximativ 30 km nord-vest de orașul Herson). Surse ucrainene au raportat că forțele ruse au continuat să vizeze așezările nou eliberate din nordul Oblastului Herson cu artilerie, MLRS și aviație. Forțele Armate ale Ucrainei au respins în regiunea Herson atacurile rusești în zona a 5 așezări, iar zilele trecute, armata ucraineană a eliminat alți 370 de ocupanți ruși.

Surse ucrainene au raportat că autoritățile ruse de ocupație își mută familiile din regiunea Herson în Crimeea și din Starobilsk în orașul Lugansk.

Sursa: ISW

Sursa: ISW

UPDATE 01.40 În urma bombardamentelor de ieri dimineață de la Kiev , șeful departamentului Poliției Cibernetice din Ucraina, Yuri Zaskoka a murit.

Yuri Zaskoka. Foto: Nexta TV via Twitter

Yuri Zaskoka. Foto: Nexta TV via Twitter

UPDATE 00.38 Un milblogger rus a acuzat Osetia de Nord și autoritățile din Vladikavkaz că nu au îndeplinit ordinele de mobilizare din cauza neglijenței și a intereselor personale ale oficialilor regionali.

ȘTIRE INIȚIALĂ Surse ucrainene au raportat că forțele ucrainene au respins peste 30 de atacuri în zonele Bakhmut și Avdiivka. Forțele ruse au lansat un asalt fără succes la sud-vest de orașul Donețk.

Tot în estul Ucrainei, forțele ruse au vizat zonele rezidențiale ale orașului Zaporijia cu rachete de croazieră.

Sursa: ISW

Sursa: ISW

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!